🌐caesen

La primera web mai feta… i com el futbol ens ho recorda cada diumenge

La primera web mai feta… i com el futbol ens ho recorda cada diumenge

En un món hiperconnectat, on la tecnologia marca el compàs de la nostra vida quotidiana, sembla impossible pensar que tot va començar amb una web tan senzilla com revolucionària. Però la primera web —una simple pàgina del CERN creada per Tim Berners-Lee— no només va transformar la manera com compartim el coneixement, sinó que també ens recorda la força del treball en equip. I és que, igual que el futbol, cap geni solitari pot arribar lluny sense un equip que creï l'espai perquè brilli.

Al futbol modern, aquest principi es fa evident amb noms com Lamine Yamal, l'estrella adolescent del Barça. El seu talent és indiscutible, però el que permet veure’l desplegar-se és la xarxa de companys que li alliberen terreny, l'entrenador que confia en ell i un sistema tàctic que l’empeny cap a la glòria. Així com a la primera web la connexió entre documents va fer possible la navegació, en un partit de futbol és la connexió entre jugadors la que transforma un moviment en gol.

Aquest paral·lelisme es veu reforçat en les activitats de teambuilding com el repte dels espaguetis: equips que en 18 minuts han de construir una estructura amb recursos limitats. Els grups que cooperen, escolten i es coordinen acaben superant amb escreix aquells que tenen un líder brillant però aïllat. En el futbol, com a la web i com en aquests reptes, la suma supera la brillantor individual.

Així com la Biblioteca d'Alexandria guardava el saber antic, internet ens connecta avui amb tota la saviesa del món. Però com al futbol, cal equip, confiança i joc col·lectiu per fer que un sol jugador o una sola idea arribin realment lluny.


Referències

  1. FC Barcelona empata explorant límits
  2. Repte dels espaguetis
  3. Història del futbol - Viquipèdia
  4. Lamine Yamal - Viquipèdia